Menü

Ügyfélszolgálat

+36 (70) 314 9095

 

Kezdő Vitorlás Oktatás

A vitorlázás ahogy az angol mondja egy life time sport, ezért nem lehetetlen 90 év feletti vitorlázóval találkozni a világ tavain, tengerein.

Manapság a vitorlázás iránt érdeklődők jelentős részét a harminc-negyven éves korosztály alkotja, azonban gyakran lehet találkozni 50 év fölött vitorlázni tanulókkal is. Soha sem késő elsajátítani ezt a sportot, férfiaknak, nőknek egyaránt tanulható bármely életszakaszban.

A síeléshez hasonlóan az alap elméleti és gyakorlati ismeretek pár nap alatt megszerezhetőek, azonban az elmélyült tudás megszerzéséhez sok gyakorlás szükséges.

Oktatóink magas szinten ismerik ezt a sportot, mindenük a vitorlázás, otthon érzik magukat hazai tavainkon éppúgy, mint a világ tengerein.

Evéssel jön meg az étvágy.

A vitorlázás jogosítvány köteles sport 10 négyzetmétert meghaladó vitorlafelület vagy 7 métert meghaladó hajó testhossz felett. Ezen paramétereket el nem érő vitorlások belvízi kedvtelési jogosítvány hiányában is szabadon hajózhatóak lennének elvileg. Azonban hazánk legnépszerűbb taván szigorú szabályok vonatkoznak a jogosítványhoz nem kötött vitorlás eszközök használatára. Igazán szép szeles időben - jellemzően - tiltott az önálló vízenlét, kevésbé szeles időkben pedig erősen kötött a parttól való eltávolodás lehetősége, melyet a hatóság ellenőriz.

Tehát a Balatonon hajózni szerető sportember számára két út áll nyitva. Vagy kizárólag sportegyesületben szervezett keretek között fog versenyszerűen vitorlázni vagy megszerzi hajós jogosítványát és nagyobb hajóval kedvére vitorlázhat a Magyar Tengeren.

A kedvtelési célú belvízi jogosítvány hazánk álló és folyóvizeire egyaránt alkalmas (bővebben a jogosítvány szolgáltatásunk alatt írunk erről). A vitorlás jogosítvány megszerzése a jelenlegi rendszer szerint erősebb elméleti és kisebb szintű gyakorlati tudást követel meg az eredményes vizsgához. Azonban a hajózás nagy gyakorlatot, magas szintű figyelmet, probléma elhárítást, megoldást, gyors és jó döntéseket megkövetelő tevékenység, ezért jogosítványunk megszerzését követően is érdemes lehet az önálló hajózás megkezdése előtt célzott vitorlás oktatásokon részt venni.

Nem érdemes kísérteni a szerencséjét annak a frissen jogosítványt szerzettnek, aki erős, viharos szélben vagy éjszaka, illetve rossz látási viszonyok között soha nem hajózott. Könnyen bajba kerülhet az a hajós, aki képességeit túlbecsüli, illetve nem tudja felmérni a rá, vagy a felelőssége alatt hajózókra leselkedő veszélyt.

Egy vitorlás oktatáson a hajókezelés, kikötés, kikötőből kihajózás, behajózás, navigáció, vitorla állítás, a hajóval összefüggő technikai ismeretek, éles helyzetekre megoldás keresés, meteorologiai előregondolkodás, hajón lévők biztonsága és még sok minden más is szóba kerül, amitől a kezdő vitorlázó felkészültebben, magabiztosabban, biztonságosabban kezdheti gyűjteni önálló gyakorlati ismereteit.

A jogosítványhoz nem kötött kishajók megvitorlázása felettébb élvezetes tevékenység. Igazán vízközeli élményre itt tehetünk szert. Itt érezzük igazán, hogy mi kellünk a hajó megvitorlázásához. A mi fizikai erőnk, egyensúlyérzékünk, tevőleges magatartásunk kell hozzá, hogy a kis vízi eszközözt A-ból B-be juttassuk. Oktatóink segítségével könnyen elsajátíthatóak a kívülről nehezen értelmezhető folyamatok.

Ha minket kérdeznek mindenképpen azt javasoljuk, hogy szerezzék meg vitorlás jogosítványukat és ha az idejük engedi gyakorolják a nagyhajós és kishajós vitorlázást felváltva. Keressen bizalommal, írjon Nekünk most!

Tanfolyam időpontok:


2021. május 17-18.
2021. június 12-13.
2021. június 19-20.
2021. június 14-15.
2021. június 16-17.
2021. július 10-11.
2021. július 7-8
2021. augusztus 7-8.
2021. augusztus 14-15.

Jelentkezni emailben tud. Kérjük adja meg a jelentkezéshez nevét és telefonszámát
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások a bejegyzéshez